Αφού ο Φλαμπουράρης τους «τα έλεγε» αυτοί γιατί δεν τον άκουσαν;

«Εγώ νομίζω η συζήτηση (για τα αίτια της ήττας) αυτή δεν έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ και αν θέλετε τη γνώμη μου δεν πρέπει να ανοίξει. Το λέω αυτό διότι όταν είσαι 4,5 χρόνια κυβέρνηση η αντικειμενικότητα της γνώμης για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα σίγουρα δεν είναι εύκολη».

Γράφει ο Ρενάτο Λέκκα

Με αυτήν τη δήλωση πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες ο Αλέκος Φλαμπουράρης θέλησε να προειδοποιήσει τους συντρόφους του για το τι θα ακολουθήσει. Η δήλωση αυτή – που έγινε στον ΣΚΑΪ – χλευάστηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς κατά την αντιπολίτευση «ο κ. Φλαμπουράρης δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη στις 7 Ιουλίου».

Αυτό που λίγοι κατάλαβαν τότε ήταν ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βουλευτής Επικρατείας, τώρα, μιλούσε στην καρδιά του κόμματος του. Ήθελε να στείλει το μήνυμα για να μην ακολουθήσει αυτό που συμβαίνει εδώ και πέντε μέρες. Ήθελε να μη δει αυτή τη κρίση ειλικρίνειας που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και εξηγώ:

  • Βούτσης: Δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε το 2015 – Υπήρχαν διαφωνίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν έπρεπε να ρίξουμε την κυβέρνηση Σαμαρά
  • Δραγασάκης: Λάθος που αναθέσαμε το σχέδιό μας στον Γ. Βαρουφάκη
  • Τσακαλώτος: Δεν είχαμε την απαραίτητη εμπειρία όταν αναλάβαμε
  • Κούλογλου: Δεν έπρεπε να εκβιάσουμε τις εξελίξεις το ’14 – Ο Σαμαράς έπρεπε να κάνει τη βρώμικη δουλειάΜιλάμε για μεγάλο και δημόσιο αυτομαστίγωμα κεντρικών στελεχών για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά το 2015. Ακόμα και για το εάν ήταν ή όχι έτοιμοι να κυβερνήσουν. Αυτομαστίγωμα σε δημόσια θέα που δεν έχει ξαναϋπάρξει στο παρελθόν σε τέτοιο μέγεθος από κόμμα εξουσίας και μάλιστα 100 μέρες από την εκλογική ήττα.

Αυτά τα μεγάλα πολιτικά λάθη προσπάθησε να προλάβει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, Νέστορας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ζήτησε σιωπή, μέχρι το Συνέδριο και εκεί τα λέμε όλα.

Δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η κυβέρνηση περνά, «όχι μήνα» αλλά «μήνες του μέλιτος», με τους πολίτες να κρίνουν μόνο θετικά τις πολιτικές της (πέρα του προσφυγικού, όπου όλα δείχνουν ότι θα αποδειχθεί το μεγαλύτερο αγκάθι της κυβέρνησης ΝΔ) να προχωρούν σε τέτοια μεγάλα αλληλομαστιγώματα.

Αφού ο Φλαμπουράρης τους «τα έλεγε» αυτοί γιατί δεν τον άκουσαν;

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 15.10.2019 στο Ποντίκι

Αφήστε μια απάντηση