Εκτυφλωτική Eλλη ή Εκτυφλωτική απόλυση;

Αρχικά να ξεκαθαρίσω κάτι. Δε μου αρέσει να γράφω επί παντός επιστητού. Και δε μ’ αρέσουν και οι δημοσιογράφοι που γράφουν για τα πάντα. Εντάξει, όλοι έχουμε άποψη, ωστόσο είναι πολλές φορές που εκτός από θάρρος η άποψη θέλει και γνώση. Σκέψη και επιχείρημα. Αυτή η μικρή εισαγωγή για να πάμε παρακάτω.

Γράφει ο Ρενάτο Λέκκα*

Ένα από τα μεγάλα θέματα που συζητήθηκαν στα ΜΜΕ, στα Social Media και στις παρέες ήταν ο διάλογος που είχαν backstage ο Αλέξης Τσίπρας με την παρουσιάστρια του δελτίου του Open Tv, Έλλη Στάη λίγο πριν την έναρξη της ζωντανής συνέντευξης του Πρωθυπουργού.

Το βίντεο, το έδειξαν πρώτα οι Ράδιο Αρβύλα στην εκπομπή που έχουν στον ΣΚΑΪ. Μετά ακολούθησε ένα χαμός. Στο βίντεο, Τσίπρας και Στάη, είναι χαλαροί, ευδιάθετοι και κάνουν μία συζήτηση η οποία έχεις ως εξής:

  • Αλέξης Τσίπρας: Καλά;
  • Έλλη Στάη: Ήρθες πολύ έγκαιρα…
  • Αλέξης Τσίπρας: Τα χέρια σου είναι παγωμένα.
  • Έλλη Στάη: Τα χέρια μου είναι παγωμένα… Μπορεί να κρυώσεις κι εσύ εδώ μέσα.
  • Αλέξης Τσίπρας: Δεν μπορώ να κάτσω πίσω, έχω τα…
  • Έλλη Στάη: Κι όταν λέω αέρα, εννοώ ότι παίζει αέρας, και όχι εμένα.
  • Αλέξης Τσίπρας: Εμένα δεν με ενοχλεί τίποτα.
  • Έλλη Στάη: Στο ΒΑΝ αποφασίστε ποιος θα μου μιλάει ε… Φοβάμαι για τα συστήματα. Φύγετε λίγο από μπροστά εκεί… κύριε πρόεδρε.
  • Αλέξης Τσίπρας: Ναι.
  • Έλλη Στάη: Το πλάνο είναι αυτό εδώ.
  • Αλέξης Τσίπρας: Α… καλό φαίνεται. Είναι εκτυφλωτική η Έλλη, ρε παιδί μου, ούτως ή άλλως…
  • Έλλη Στάη: Στο τέλος θα έπρεπε να πολιτευτούμε και μαζί, αλλά δεν μου το έχετε προτείνει ακόμα…

Βλέποντας το βίντεο και διαβάζοντας τη κουβέντα που είχανε, δε βλέπω τίποτα μεμπτό. Αντιθέτως, ένας χαλαρός πρωθυπουργός, μία χαλαρή και άνετη δημοσιογράφος να συζητάνε λίγο πριν βγουν στον τηλεοπτικό αέρα. Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε όλο αυτό. Παρ’ αυτά ξεκίνησε μία κόντρα μεταξύ της Έλλη Στάη και του αρχηγού της ομάδας των Ράδιο Άρβυλα Αντώνη Κανάκη. Η δημοσιογράφος έκανε λόγο για υποκλοπή και ο παρουσιαστής της εκπομπής του ΣΚΑΪ, απάντησε ότι το υλικό το βρήκε από το Web Tv του σταθμού.

Αντί λοιπόν να μείνει στο χιουμοριστικό του πράγματος πήρε μία έκταση, η οποία αν μη τι άλλο δεν χρειαζόταν. Δε βλέπεις άλλωστε τόσο συχνά τον Πρωθυπουργό της χώρας να είναι τόσο χαλαρός και να «κάνει και πλάκα». Οπότε και αυτή η στιγμή που έπαιξε ζωντανά στις οθόνες μας, κάτι τέτοιο ήταν. Και εκεί έπρεπε να μείνει. Ήταν ένα αστείο το οποίο έχω την εντύπωση – χωρίς να έχω κάνει κάποια πανελλαδική έρευνα – δεν ενόχλησε κανέναν. Αντιθέτως. Συνεπώς, η στάση της κ. Στάη και η επιλογή της να απαντήσει ήταν τουλάχιστον λάθος ή αν όχι λάθος δε χρειαζόταν. Από την άλλη ο Αντώνης Κανάκης όφειλε να απαντήσει. Ειδικά αφού έγινε λόγος για υποκλοπή.

Λίγες μέρες αργότερα μάθαμε ότι το Open γνώριζε για το λάθος και την ανάρτηση που είχε γίνει στο Web Tv του σταθμού και μάλιστα πριν δημοσιευτεί κάπου. Οι «Αρβύλα» απλά πρόλαβαν και το είχαν. Μάθαμε επίσης ότι έγινε και μία απόλυση, του υπευθύνου για το «κακό» που συνέβη. Ήταν ένα λάθος από το οποίο απλά μάθαμε ότι είχε κρύο στο στούντιο και στον Πρωθυπουργό άρεσε το πλάνο του. Μάθαμε επίσης – μάλλον χαριεντίζοντας – πως η Έλλη Στάη θα ήθελε να είναι υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν μαθαίναμε όμως ότι απολύθηκε κάποιος ή κάποιοι λόγω της εμφάνισης του βίντεο και της κόντρας που ξέσπασε πώς θα νιώθαμε; Στην συγκεκριμένη περίπτωση ενημερωθήκαμε ότι η απόλυση ήρθε νωρίτερα και μάλιστα πριν γίνουν όλα αυτά που έγιναν. Οπότε, προσοχή στις ακρότητες και στις αντιπαλότητες, ειδικά σε στιγμές που στη μέση είναι το χιούμορ. Οι ακραίες αντιδράσεις μπορεί να οδηγήσουν κόσμο να χάσει τη δουλειά του.

Το χιούμορ και η σάτιρα, δεν μαστιγώνονται. Ούτε ερμηνεύονται με πολιτικούς όρους. Ακόμα και όταν βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Πρωθυπουργός.

Η Έλλη είναι όντως εκτυφλωτική. «Εκτυφλωτική» είναι όμως και η απόλυση εργαζόμενου για τέτοιους είδους ζητήματα.

*Ο Ρενάτο Λέκκα είναι Δημοσιογράφος

Αφήστε μια απάντηση