Γιατί ο Ερέρα δεν πρέπει να ξυπνήσει!

Θα έχετε παρατηρήσει πολλά σχόλια στα Social Media φίλων του Άρη που παρακινούν τον προπονητή της ομάδας Πάκο Ερέρα να «ξυπνήσει» και να ανασυντάξει την ομάδα μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα.  

Γράφει ο Πέτρος Παλαιολόγος

Ήττες με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Με τη τελευταία να είναι βαριά, με 4-0 στο γήπεδο ΟΑΚΑ. Στα ματς με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ ο Άρης άξιζε τη νίκη. Αλλά ήταν άτυχος. Είχε τις ευκαιρίες, είχε τις φάσεις αλλά δεν κατάφερε το γκολ. Στην αναμέτρησή του με την ΑΕΚ απλά δεν «εμφανίστηκε» στο β’ ημίχρονο και το πλήρωσε.

Αυτές οι ήττες έχουν δημιουργήσει ένα μαύρο σύννεφο πάνω από τον Άρη και ήδη υπάρχουν σενάρια αντικατάστασης του προπονητή. Σενάρια τα οποία προέρχονται κυρίως από αθηναϊκά μέσα και έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν τριβές στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ ο Πάκο Ερέρα εμφανίστηκε απολογητικός και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την ήττα. Δύο μέρες μετά, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Θεόδωρο Καρυπίδη, τον επιβεβαίωσε πως «ξέρει τι πρέπει να κάνει και πως θα τα αλλάξει όλα…».

Πάμε όμως στο αρχικό σχόλιο του άρθρου. Στο «Ξύπνα Ερέρα» των φιλάθλων. Ο Ερέρα δεν πρέπει να ξυπνήσει. Δεν πρέπει να ακούσει την οχλαγωγία των φιλάθλων – που βέβαια έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν κριτική γιατί είναι από την πρώτη μέρα στο πλευρό της ομάδας – αλλά να προχωρήσει στο σχέδιο του.

Ο Ισπανός προπονητής χτίζει μία ομάδα από την αρχή. Με το λάτιν στοιχείο να κυριαρχεί και την επίθεση να είναι το βασικό του πλάνο σε όλα τα ματς. Ο Ερέρα δίνει άλλο αέρα στην ομάδα. Μία ομάδα που σε όλα τα ματς επιβάλει την ροή, έχει την κατοχή, μοιράζει μπαλιές. Μία ομάδα – αφεντικό κάθε αναμέτρησης.

Ο Ισπανός κόουτς ξέρει ότι βρίσκεται σε μία μεγάλη ομάδα και αυτό θέλει να το περάσει και στο γήπεδο. Οι συζητήσεις για αλλαγή προπονητή, αλλαγές στην ενδεκάδα και αλλαγή νοοτροπίας δεν βοηθούν. Για την ομάδα ο μόνος υπεύθυνος είναι ο προπονητής και πρέπει να στηριχτεί μέχρι τέλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απουσιάζει η κριτική.

Αφήστε μια απάντηση