Η πτήση

Είναι μερικές άτιμες πτήσεις, που είναι λίγο πιο δύσκολες απ’ τις άλλες. Αυτές που τις παίρνεις και δεν έχεις το εισιτήριο του γυρισμού. Αυτές που, ενώ ανυπομονεις να έρθουν, την ίδια κιόλας στιγμή σου ταλαιπωρούν λιγάκι την καρδιά. Πόσο πολύ μπορεί άραγε να δεθεί κανείς με τους υπόλοιπους ανθρώπους;

Γράφει η Αναστασία Χοτομανίδου

Και πως τελικά να το μετρήσεις αυτό το πολύ; Ξέρω οτι πετάω και μετρώ τις άπειρες στιγμές
χαράς και ευτυχίας του ελληνικού καλοκαιριού. Κι ας περιμένει το καινούργιο,το καλύτερο και το πολλα υποσχόμενο για το μέλλον.

Εκεί! Έρχονται ξανά και ξανά οι στιγμές,του παρελθόντος πια,να σου γεμίσουν τα μάτια δάκρυα. Ευτυχώς όχι τόσο, όσο να πάθεις αφυδάτωση. Πως να το κάνουμε, είναι ο ήλιος κι η θάλασσα. Οι φίλοι και τα ξενύχτια.

Το μεσημεριανό φουλ τραπέζι. Ο ελληνικός στο θεσσαλονικιώτικο γεμάτο φυτά κι αγάπη μπαλκόνι. Οι άπειρες συζητήσεις για τη ζωή με μια παράλληλη υπερ-προσπάθεια για τροπικό μαύρισμα.

Η μάχη για το αμάξι με τα αδέρφια σου. Οι γονείς,φρουροί. Η ασπίδα σου. Η “καλημέρα” σε 50 γνωστούς και  άγνωστους,σε γείτονες κι πελάτες. Τα νησιά και ο Όλυμπος. Το ροδάκινο και το συκαλάκι.

Οι γνωστοί και συγγενείς στην κάθε γωνιά. Η ζεστασιά του σπιτιού.Η γιαγιά κι ο παππούς. Κι ας κρύφτηκε το χαμόγελο τόσες αμέτρητες φορές πίσω από τη μάσκα.

Είμαστε στα μισά σχεδόν. Λες να έχει κρυάκι απο τώρα εκεί; Τσάμπα να κουβάλησα τρία ζευγάρια πέδιλα; Αφήνω πίσω μου μπόλικη ζέστη και πακέταρα την ελπίδα μου για λίγη ακόμη μαζί με τα πέδιλα.

Όπως και να ‘χει απο μια φορά θα τα βάλω. Από αύριο θα ξεκινήσει πάλι. Το επόμενο κεφάλαιο. Θα γίνει και πάλι η σύνθεση του μικρόκοσμου. Οι νέες φιλίες. Οι νέες συνήθειες. Η διαφορετική καθημερινότητα. Η εξερεύνηση.

Η βουτιά στο καινούργιο. Οι νέες ρίζες. Το καινούργιο αγαπημένο καφέ.Κι άντε μετά να τις ξεριζώσεις λιγάκι ξανά για τη συνέχεια του ταξιδιού. Το φώτα φάνηκαν. Ο πιλότος την κατάφερε σωστά την προσγείωση. Κι ήρθε η ώρα που τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ενεργοποιήθηκαν. Και κατέφτασαν γοργά ένα κάρο μηνύματα για την καινούργια αυτή αρχή.

Ωραίο πράγμα η αγάπη.

Αφήστε μια απάντηση