Τρέχα!

Άτιμος ο χρόνος! Έπρεπε να προετοιμάζω, ώρα τώρα, τα μαθήματα που θα παραδώσω αύριο, όμως όχι! Είπα να γράψω! Και πρίν απ΄αυτό δηλαδή χάζεψα και λιγάκι στο ίνσταγκραμ. Και στο φεισμπουκ. Τσέκαρα και κατι μειλ. Έψαξα και κάτι βιβλία. Ε, κάποια στιγμή το πήρα απόφαση.

Γράφει η Αναστασία Χοτομανίδου*

Αποφεύγω καμία φορά να κάνω άμεσα αυτό που έχω και θα έπρεπε να κάνω. Ίσως γιατί τελικά είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα και χρειάζεσαι μια ανάσα! Καλά ίσως μας πιάνει και μια μανία με αυτά τα εικονίδια στο κινητό. Πάει ασυναίσθητα το δάχτυλο. Και πάλι όμως μια δυσκολία την αντιμετωπίζω, ακόμη και όταν αντιστέκομαι να σκρολάρω για εκατοστή φορά μέσα στην μέρα.

Φυσικά και έχω σημειωματάριο. Βοηθά σε κάθε περίπτωση. Υπάρχει εκεί πολύχρωμα γραμμένο ό,τι έχω και θα πρέπει να κάνω και αφιερώνω αρκετό χρόνο στην οργάνωση του. Τι γίνεται όμως όταν αδυνατώ να σβήσω κάτι από τη λίστα, επειδή συνέχεια το αναβάλλω; Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα εμφανίζεται μια δικαιολογία στο μυαλό μου , που ξεκαθαρίζει το λόγο! Είναι μια άλλη, έκτακτη δουλειά, που δεν πρόλαβα καν να γράψω στο σημειωματάριο; Είχα πολύ μεγάλη ανάγκη να κοιμηθώ λιγάκι; Η γιαγιά έπρεπε να πλύνει τα χαλιά; Προλαβαίνω και αύριο τελικά; Κάτι θα βρεθεί στα σίγουρα.

Υπάρχουν βέβαια και οι φορές που τηρώ το χρονοδιάγραμμα και καταφέρνω όλους τους στόχους. Απίστευτη περηφάνια και ικανοποίηση! Γιατί είπαμε δεν είναι απλή η υπόθεση! Καθόλου μάλιστα. Εκείνες τις φορές λοιπόν χρειάζεται μια ανάσα και αυτοσυγκέντρωση. Γιατί ναι μεν πέτυχες τον στόχο, αλλά για να μείνεις στο βάθρο της επιτυχίας θα πρέπει να μείνεις πιστός ή τουλάχιστον όσο το δυνατότερο πιστός στο πρόγραμμα και τη λίστα της επόμενης μέρας. Εκεί είναι που αρχίζουν τα δύσκολα!

Πότε θα τα καταφέρνεις και πότε κάτι θα παρεκκλίνει. Το μυστικό είναι να μην το βάζεις κάτω. Και αν τελοσπάντων κάπου όλα μπλοκάρουν και το πρόγραμμα δεν βγαίνει, μην στεναχωριέσαι! Πήγαινε για ένα καφεδάκι. Μια βόλτα στην παραλία. Χόρεψε λιγάκι. Δες μια ταινία. Τρέξε. Μήπως τελικά θα την καταφέρεις και αύριο τη λίστα;

*Η Αναστασία Χοτομανίδου είναι καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας