Και να θέλει δε μπορεί ο Τζιτζικώστας – Τι ισχύει για τις πινακίδες της Βόρειας Μακεδονίας

Αίσθηση προκάλεσαν οι χθεσινές (Κυριακή 17/02/2019) δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως δε θα αλλάξει τις πινακίδες της Βόρειας Μακεδονίας.

«Για μένα ήταν είναι και θα παραμείνουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν περιγράφει την ιστορία τους. Στους δρόμους της Περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός τον υποχρεώσουν να αλλάξει τις πινακίδες στο οδικό δίκτυο, ο περιφερειάρχης απάντησε ότι «είναι γνωστό ότι δεν υποκύπτω σε τέτοιες πιέσεις».

Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δε μπορεί να αλλάξει τις πινακίδες στις εθνικές οδούς και αυτό γιατί είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το topontiki.gr αυτό που μπορεί ωστόσο να κάνει η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας είναι να κρατήσει ή να τροποποιήσει όπως θέλει τις πινακίδες σήμανσης που αφορούν τους περιφερειακούς δρόμους, εφόσον αυτές εγκριθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δείτε πώς είναι πινακίδα στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης όπου δείχνει χιλιομετρικές αποστάσεις διαφόρων πόλεων της Ελλάδας.

Ρ.Λ.

Αφήστε μια απάντηση