Κίνημα Αλλαγής: Επεισοδιακή συνεδρίαση της επιτροπής ψηφοδελτίων – Ένταση στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή (Πέμπτη) συνεδρίαση της επιτροπής των ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής, καθώς αποχώρησαν στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Του Ρενάτο Λέκκα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τα ψηφοδέλτια, φαίνεται ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ «απέκλεισαν» κάποιους υποψήφιους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Χαρακτηριστική περίπτωση η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Χρήστου Μέγα στην Αρτά, η οποία όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» δεν είναι η μοναδική.

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ σε κλίμα έντασης ζήτησαν να μην ανακοινωθεί την Κυριακή το ψηφοδέλτιο, αλλά έλαβαν την αρνητική απάντηση από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και πως η περίπτωση του Χρήστου Μέγα, δεν αλλάζει.

Από τη ΔΗΜΑΡ λένε ότι δεν πρέπει να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της Άρτας. Σε περίπτωση όμως που ανακοινωθεί και σ’αυτό δεν βρίσκεται το στέλεχός τους, ο Χρήστος Μέγας, τότε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΔΗΜΑΡ θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να συζητηθεί η απόσυρση των υποψηφιοτήτων.

Πάντως, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στο Κίνημα Αλλαγής, είναι έντονες οι πιέσεις από τη ΔΗΜΑΡ προς το ΠΑΣΟΚ, να υπάρχει εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Βουλή.

Ο ανταγωνισμός στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής θα είναι σκληρός και ο μόνος τρόπος για να είναι σίγουρη η εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ στη βουλή, είναι να υπάρχει υποψήφιος βουλευτής στο Επικρατείας και στην πρώτη θέση, όπως δηλαδή έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στο topontiki.gr στις 14/12/2018

Αφήστε μια απάντηση