Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρνει ξανά στο πολιτικό προσκήνιο το «σκάνδαλο Βατοπεδίου»

Φαίνεται ότι για πολλούς στο Κίνημα Αλλαγής και κυρίως στους κόλπους των «Παπανδρεϊκών», ο βασικός αντίπαλος του σχηµατισµού τους παραµένει η Δεξιά.

Χθες, Δευτέρα το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, επιτέθηκε µε σφοδρότητα στη Νέα Δηµοκρατία για την επιστροφή των «βατοπεδινών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανακοίνωσή του, δείχνοντας εμμέσως την επιστροφή -κυρίως- του Θόδωρου Ρουσόπουλουστα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Γράφει ο Ρενάτο Λέκκα

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την ανάνηψη των Βατοπεδινών στο δρόμο για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, πρωτοστατούντος του προκλητικού κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που χθες βράδυ αποφάσισε να μας θυμίσει τις απόψεις του περί ισχύος στο πολιτικό σύστημα και πώς αποκτάται αυτή.

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε πως στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, έχουμε ζωντανή τη μνήμη του πως νοείται η ισχύς και η άσκηση της εξουσίας από τον κύριο Ρουσόπουλο και την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το θυμάται και μεγάλη μερίδα των πολιτών, που δέκα χρόνια μετά πληρώνει ακόμα τα σπασμένα αυτής της διακυβέρνησης, τη χρεοκοπία της χώρας.

Καθώς, όμως, ο κύριος Ρουσσόπουλος ανέφερε ότι αθωώθηκε από τη δικαιοσύνη, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

1. Αν όλα ήταν νόμιμα και προς το δημόσιο συμφέρον με την πώληση της δημόσιας περιουσίας από τη Μονή Βατοπεδίου, γιατί δεν ολοκληρώθηκε; Αν όλα ήταν καλώς καμωμένα και προς το δημόσιο συμφέρον, γιατί σταμάτησε;
2. Από ποιο δικαστήριο αθωώθηκε ο κ. Ρουσόπουλος; Αυτό της παραγραφής με το «άνοιξε-κλείσε» της Βουλής το 2009, για πέντε μήνες, για να παραγραφούν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή; Γιατί από όσο ξέρουμε, δεν δικάστηκε ποτέ. Οι υπάλληλοι αθωώθηκαν γιατί ακολούθησαν εντολές και οι υπουργοί δεν κρίθηκαν ποτέ λόγω παραγραφής. Ας μας προσδιορίσει σε ποια δικαστική απόφαση αναφέρεται.

Το κυρίαρχο ερώτημα, όμως, απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και επίδοξο «μεταρρυθμιστή» Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη:

Με τη Μονή Βατοπεδίου να κατέχει ακόμα Ολυμπιακά Ακίνητα πληρωμένα από τον Ελληνικό λαό και την απόφαση να περιμένει στον Άρειο Πάγο για να κριθεί αμετάκλητα το ζήτημα της ιδιοκτησίας από το κράτος, τι μήνυμα θέλει να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στους πολίτες με την επαναφορά των Βατοπεδινών;

Δεν ήταν πάντως µόνο η χθεσινή ανακοίνωση που δείχνει ότι οι «Παπανδρεϊκοί» θα κάνουν σημαία, την υπόθεση, μιας και επιστρέφουν στην πολιτική σκηνή (αναμένεται ο Γ. Παπανδρέου να εκλεγεί βουλευτής Αχαΐας).

Σφοδρή ήταν και η σύγκρουση στην πρόσφατη τηλεοπτική αντιπαράθεση ανάµεσα στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, και τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Όπως μαθαίνει το «Π» οι Παπανδρεϊκοί υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να στήσουν ένα «μεγάλο αντιδεξιό μέτωπο» κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και θα εστιάσουν κυρίως στη περίοδο του Κώστα Καραμανλή.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση