«Ό,τι θετικό μέτρο υπάρχει θα το λέει μόνο ο Τσίπρας»

Ο Αλέξης Τσίπρας στη βουλή για το μέρισμα. Ο Αλέξης Τσίπρας στη βουλή για τον ΕΝΦΙΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας στη βουλή για τα αναδρομικά.

Του Ρενάτο Λέκκα*

Αυτοί είναι μερικοί καθημερινοί τίτλοι για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «θετικές εξαγγελίες» της κυβέρνησης. «Ό,τι θετικό μέτρο υπάρχει θα το λέει μόνο ο Τσίπρας», αυτό τονίζουν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, καθώς όπως επισημαίνουν αυτός είναι και το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου, με αυτήν την κίνηση έχει διπλό στόχο. Αφενός να συγκεντρωθούν όλες οι θετικές εξαγγελίες στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, αφετέρου να περιοριστούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίο δεν έχουν καμία απολύτως συμμετοχή στις μέχρι στιγμής θετικές ανακοινώσεις. Είναι πλέον ολοφάνερο ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου, δεν έχει κερδίσει τίποτα ούτε από την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, από τον Αύγουστο και μετά.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι το «δεκάρι» της κυβέρνησης είναι ο Αλέξης Τσίπρας – κάτι που ξέρει και ο ίδιος – και έτσι επιθυμούν αυτός να είναι το κεντρικό πρόσωπο του προεκλογικού αγώνα, ο οποίος έχει ξεκινήσει για τα καλά.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να μειώσει τη διαφορά με τη ΝΔ αλλά και να δείξει στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα έχει οριστικά βγει από τα Μνημόνια γι’αυτό και προχωρά «στα μέτρα ελάφρυνσης των πληγέντων της κρίσης».

Αφήστε μια απάντηση